آوا

ترمیم و رفوی سوختگی ، پوسیدگی و بید زدگی قالي

تاریخ : 1399.06.24
نویسنده : carpetclean

همان طور که می دانید فرش ها ممکن است در اثر عوامل مختلف دچار آسیب و خرابی شوند. در این هنگام روش هایی برای ترمیم این آسیب دیدگی ها وجود دارد. در یک تعریف کلی رفوی فرش عبارت است از رفع سوختگی، پارگی، بیدزدگی و پوسیدگی و سایر آسیسب دیدگی های انواع فرش. در شرایطی مانند شرایط زیر فرش ها نیاز به رفوگری خواهند داشت.

  1. بید زدگی فرش و پوسیدگی آن
  2. سوختگی قسمتی از فرش
  3. پاره شدن قسمتی از فرش
  4. استفاده بیش از حد از فرش و گذشت زمان

در هنگام وقوع این اتفاقات رفوگری فرش مانند یک عمل پزشکی وارد عمل می شود و رفو گران مانند یک فرش کار رفوی فرش را انجام می دهند. این کار نیاز به تجربه دارد و شخصی که مسئولیت این کار را بر عهده دارد باید از تخصص و تجربه کافی برخوردار باشد. این کار در قالیشویی ها با استفاده از وسایلی نظیر چاقوی بافت، درفش، نخ و سوزن، انبردست، انگشتانه و ... انجام می گیرد.

 

ترمیم و رفوی فرش

 

رعایت چه نکاتی در هنگام رفوگری مورد نیاز است؟

همان طور که می دانید می توان قسمتی از فرش که پاره شده را بر روی فرش رفو نمود. رفوگری فرش باید با توجه به نقشه فرش و کاغذ شطرنجی انجام شود و در مواردی می توان از کاغذ شطرنجی استفاده نمود. پس مراقب باشید این کار حتما از روی نقشه فرش انجام شود تا  بر روی قیمت آن تاثیری نداشته باشد. در مواردی لازم است پارگی را از فرش جدا نمایید و در مواردی باید بتوانید با رعایت اصول خاصی فرش را بدون جدا کردن قسمتی از آن رفو کنیم.

رفوی انواع فرش در بلوار کشاورز ، هروی ، سعادت آباد ، شهران ، ستارخان و ...

رفوی پارگی فرش

از جمله اشکالاتی که در فرش به وجود می آید و نیاز به رفو دارد پارگی قسمتی از فرش می باشد. در اثر پاخوردگی یا هر عامل دیگری مانند گرد و غبار و در مواردی در اثر تابش مستقیم خورشید ممکن است به مرور زمان فرش دچار پوسیدگی و پارگی شود. یکی از مهم ترین نکاتی که در هنگام رفوی فرش ها و به خصوص فرش های دستباف اهمیت دارد رنگ فرش می باشد زیرا عمل رفو باید به نحوی انجام گیرد که با رنگ سایر قسمت های فرش همخوانی داشته و به چشم نیاید. استفاده از نخ های مناسب با رنگ مناسب متناسب با سایر قسمت های فرش و قسمت پارگی از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

رفوی بید زدگی فرش

همان طور که می دانید ممکن است در اثر عوامل مختلف فرش ها دچار بیدزدگی شوند که در این هنگام نیاز به رفو دارند. برای رفوی قسمت بید زده فرش ابتدا باید قسمت بید زده فرش تمیز شده و سپس فرش را برعکس کرده و کاسه ای زیر قسمت بیدزده قرار دهید. در نهایت با توجه به نقش فرش تمامی قسمت های بید زده را با دقت و رج به رج انجام دهید.

 

مزایا و معایب رفوی فرش

همان طور که می دانید رفوی فرش باعث می شود که فرشی که در حال خراب شدن و از بیم رفتن است احیا گردد و ارزش معنوی فرش حفظ گردد. همان طور که می دانید فرش ها یک اثر هنری هستند و رفوی آن ها باعث حفظ این آثار تاریخی و هنری می گردد.

از جمله معایب رفوی فرش می توان به هزینه آن اشاره نمود که در مواردی بسیار بالا می باشد و شاید یک سری از افراد نخواهند این قدر هزینه برای یک فرش آسیب دیده خرج کنند. گاهی رفوی رنگ فرش با استفاده از مواردی نظیر ماژیک است که رنگ آن ثابت نبوده و با یک شست و شو از بین می رود. در برخی موارد ترمیم و رفوی فرش ها از ارزش آن ها می کاهد و موجب می شود بهای کم تری داشته باشند.

 

دسته بندی :  وبلاگ
بالا